Tilbake
J. H. Bjørnseth
Skriv ut

9. trinn - "LYDATA"

Larviks 9. klassinger inviteres med på digital komponering med Drivhuset musikkverksted. Først får elevene en smakebit på elektronisk musikk av komponist  Arne Nordheim ( 1931 - 2010, som også var æresborger i Larvik). Etter en kort presentasjon av Drivhusets app Lydsnapp setter elevene igang med å gjøre lydopptak av mange slags instrumenter og andre lyder som man kan finne på skolen. Så blir det samarbeid i grupper om å prøvespille og endre på lydene på ulike måter. Etter hvert setter elevene de mange lydene sammen til sammenhengende musikkstykker. De ferdige komposisjonene spilles som minikonserter fra flere iPad-er samtidig, og det gjøres opptak som blir lagt ut på Drivhusets nettsted http://drivhuset.org/lydata slik at alle kan høre resultatene.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Larvik
  • Kunstnere/grupper: Drivhuset

Om kunstner / utøver / gruppe

Jon halvor Bjørseth: Verkstedsleder, musiker og komponist. Initiativtager og leder for Drivhuset. Jon Halvor Bjørnseth har utdanning fra Universitet i Oslo og har ledet musikkverksteder siden 1994. Han lager musikk og lyd til dans, teater, skulptur/ installasjon, og skolekonserter - bl.a. i duoen "Båndvidda" med Isak Anderssen. Les mer om Jon Halvor på: http://drivhuset.musikkverksted.no/jonhalvor

Isak Anderssen: Komponist, musiker og pedagog. Isak Anderssen jobber i grenselandet mellom elektronisk musikk, popmusikk og samtidsmusikk. Han står bl.a. bak elektropop-prosjektet Upper Rooms, lager musikk til sal og scene, og har bred erfaring med kreativt instruktørarbeid fra strykeorkestre, korps og komposisjonsverksteder. Instrumenter: Cello, samplere, elektronikk.

Les mer om Isak på http://www.isakanderssen.com

Elevorientering

 Med LYDATA håper vi at både elever og lærere i Larvik-skolene får en rask start med grunnleggende digitalt lydarbeid som kan motivere til å arbeide videre på egen hånd med utforsking av lyd-verkøy , musikk-programmer, og inspirerende ressurser på internett. Den nye appen Lydsnapp er utviklet med støtte fra Norsk Kulturråd og programmert av Henrik Sundt.

LYDATA ledes av to av Drivhusets mest erfarne verkstedsledere, Isak Anderssen og Jon Halvor Bjørnseth, som begge er musikere og komponister som også har vært på mange festivaler og lange turnéer for Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken. Resultatene blir presentert via Drivhusets hovedside http://drivhuset.org/ med link videre til LYDATAs lydavspiller som enkelt lar seg lime inn på andre hjemmesider hvis man ønsker det.