Tilbake
Marianne Sørensen
Skriv ut

AVLYST! 5. trinn - Tollerodden og Sjøfartsmuseet

Velkommen til en dag hvor Larviks sjøfartshistorie står i fokus! Vi vil i år utvide til en hel skoledag på Tollerodden med besøk på sjøfartsmuseet i tillegg til besøket i Tolleroddenhuset og arkitekturvandring. I sjøfartsmuseet vil elevene få prøve seg på sjømannsskap, og få høre om blandt andre Oscar Wisting sitt spennende liv og virke.

Stiftelsen Tollerodden og Tolleroddens Venner vil gi elevene en innføring i utviklingen og historier om folk som har bodd og arbeidet i og rundt huset på Tollerodden. De får en innføring i håndverkstradisjoner og de ulike stilarter som er benyttet i huset. 

Larvik museum tar oss med på en vandring i boligstrøket på Tollerodden. Deler av dette området er regulert til bevaring og vi har valgt ut hus som er aktuelle i den sammenheng pluss hus som viser ulike arkitektoniske løsninger. I tillegg får vi høre om livet imellom husene og hvordan stedet har utviklet seg. Vandring innledes og avsluttes ved Tolleroddenhuset. Alle elevene vil få utdelt elevhefteheftet "Arkitektur - Byggeskikk - Håndverk" i forkant av opplegget.

Klassen deles i 2 grupper før dere kommer til Tollerodden. Det er ønskelig med 2 voksne pr. klasse siden klassen deles i 2 under hele opplegget. Se også nøye på turneplanen. Hver klasse har fått sine egne tider!

Husk matpakke og klær etter været!


Velkommen til en kulturopplevelse i historiske omgivelser og i sjøfartens tegn!

Lærerveiledning

Last ned:
Plan for dagen for din klasse!

Her ligger plan for hva hver enkelt klasse skal og hvor de skal være til enhver tid. De ligger på dato, så bla ned til den datoen din klasse skal til Tollerodden og Sjøfartsmuseet og få full oversikt.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Larvik
  • Kunstnere/grupper: Tolleroddens Venner & Larvik museum

Om kunstner / utøver / gruppe