Tilbake
Tore Strand Olsen
Tore Strand Olsen
Tore Strand Olsen
Skriv ut

Tegn Serier!

" De fleste slutter å tegne i en alder av ca. 12 år fordi de «ikke kan tegne». Med dette kurset vil jeg vise elevene at ikke bare KAN de tegne, men også at hvis de kombinerer evnene de har til å både skrive og tegne kan de fortelle historier på en helt ny og overraskende måte", sier tegneserieskaperen Tore Strand Olsen.

Lærerveiledning

"Jeg vektlegger at tegneserien er en unik uttrykksform i krysningspunktet mellom film, litteratur, animasjon, illustrasjon, grafisk design og kalligrafi", sier Tore Strand Olsen. Tore starter med å vise elevene at ALLE KAN tegne. Så lager alle sin egen tegneseriefigur, og med utgangspunkt i den, lager de sitt eget tegneseriemanus. Deretter får de se eksempler på hvordan de kan jobbe videre med manuset på vei mot en ferdig tegneserie, (det er mer å lese på kunstnerens hjemmeside).

Tore trenger:

  • en projektor og strøm til laptopen
  • en flipover eller whiteboard til å tegne på slik at alle kan se

Elevene trenger:

  • blyant og vanlige A4-ark

Ellers trenger verkstedet ingen forberedelser fra skolens side.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune
  • Idé/opplegg: Tore Strand Olsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Tore Strand Olsen har jobbet profesjonelt med tegneserier siden 1990. Først for månedsbladet Pyton, og senere for blader som Pondus, Nemi, Ernie, Forresten og Gorilla. Nå tegner han serien Ørn Bjørn & Jørn og gåtetegningene Gjett Hvilken Film i bladet Rutetid. Les mer på Tores hjemmeside