Tilbake
Jørn Steen
Jørn Steen
Jørn Steen
Skriv ut

Scenekunst 2018 / 2019: Heartbreak

HEARTBREAK beveger seg i skjæringspunktet mellom fakta, forskning, kunst og private betroelser. Med utgangspunkt i hjerneforskning, i sosialpsykologisk forskning, i hardtslående tekster, i heftig musikk, i pinlige erfaringer, i humor, i videointervjuer med mennesker som deler sine erfaringer, og ikke minst i film og intervjuer fra forskningsmiljøet, er Heartbreak en performance lecture i et dokumentarisk landskap.

En vil aldri møte personer med kjærlighetssorg på samme måte, etter å ha sett Ingvild Hogstads Heartbreak, skrev Varden etter urpremiere 16 februar 2018 på festivalen Vinterscenen og ga forestillingen terningkast 6!

Hva skjer i hjernen når hjertet blir knust? Burde vi heller si: jeg elsker deg av hele min hjerne? Det er nemlig der det verste marerittet utspiller seg.

Skuespilleren Ingvild Hogstad legger sin egen hjertesorg under lupen og spør: Hva skjer i hjernen når hjertet blir knust? Burde vi heller si: jeg elsker deg av hele min hjerne? Det er nemlig der det verste marerittet utspiller seg. Ingvild er alene på scenen, men hun har filmet intervjuer både med en hjerneforsker, og med 10 ulike mennesker som forteller fra sine opplevelser av brudd (den yngste er 17 år). Slik møter publikum et mylder av fortellinger som veves sammen.

De fleste opplever kjærlighetssorg minst en gang i livet, og ofte inntreffer den brutalt i ungdomsårene. En hjertesorg kan sammenlignes med tortur for hjernen. Nevrovitenskapen kan i dag beskrive hva som foregår i hjernen når man er under et slikt angrep, dette åpner for helt nye tankebaner rundt tematikken.

Det å forstå hva som skjer i hodet og kroppen reduserer sjansen for å bli stående fast i panikken.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune
  • I samarbeid med: Forestillingen er produsert av Ingvild Hogstad, med støtte fra Spenn, Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde og Skien Kommune. Heartbreak er en co-produksjon med Grenland Friteater.
  • Idé/opplegg: Ingvild Hogstad

Om kunstner / utøver / gruppe

Skuespiller: Ingvild Hogstad.

Tekst: Ingvild Hogstad i samarbeid med Anne-Sophie Erichsen

Musikkutvalg og komposisjoner: Snorre Sjønøst Henriksen

Video/foto: Jørn Steen.

Lysdesign/teknikk: Agnar Ribe.

Lyd og videoredigering/teknikk: Truls Hannemyr.

Regikonsulent: Kjersti Posti Høgli

Regi: Anne-Sophie Erichsen.