Tilbake
Lukasz Zamaro
Skriv ut

Scenekunst 2018 / 2019: Fighting Gravity (Åkken Bom produksjoner)

Fighting Gravity handler om å følge drømmene sine, og ha mot til å stå opp imot de kreftene som trekker oss nedover, fysisk og mentalt.

Både de kreftene som bor inni oss, og de som påvirker oss utenfra og som er med på å bestemme våre skjebner. Gjennom tekst, bevegelsesmateriale, og videoarbeid undersøker forestillingen hva slags maktstrukturer som ligger bak disse kreftene. Forestillingen er en ode til ungt mot, og en påminnelse om at gammeldagse tanker og konservative holdninger lever i beste velgående inn i vårt nye millennium. Forestillingen er en teaterlek med tre skuespillere som gjennom både utrerte karakterer, og tekster av mer poetisk karakter, viser diskrimineringens forskjellige ansikt. Forestillingen tar utgangspunkt i den kampen kvinnelige skihoppere har måttet kjempe, og fremdeles kjemper, for å få de samme rettighetene som sine mannlige kollegaer i hoppbakken. Forestillingen har som formål å stimulere til diskusjon rundt kjønnsroller og diskriminering.

Utøvere:Andrea Jervell Norvik, Marie Hafnor, og Henrik Roshauw Tidemann.

Koreograf: Marianne Kjærsund
Regi: Anders Borchgrevink
Produsent: Åkken Bom Produksjon v/ Anders Borchgrevink i co-produksjon med Brageteatret
Lys: Oscar Udbye
Musikk: Torgny Amdam og Mattis Tallerås.
Scenografi: Anders Borchgrevink

Tekster av: Anders Borchgrevink, Andrea Vik, Kristoffer Veiersted, Sulekha Ali Omar og Nelly Winterhalder.

Om utøvere og produsenter

Norsk scenekunstbruk
 • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune
 • Kunstnere/grupper: Åkken Bom produksjoner
 • Idé/opplegg: Anders Borchgrevink (Idé og regi)
  Marianne Kjærsund (Koreograf)Anders Borchgrevink, Sulekha Ali Omar, Kristoffer Veiersted, Andrea Vik og Nelly Winterhalder (Tekster)
  Matilde Holdhus (Dramaturg)Torgny Amdam og Mattis Tallerås (Musikk)Oscar Udbye (Lys og videodesign)Solveig Holthe Bygdnes (Kostyme)Stig Vikerstrand(Lydtekniker)
  Andrea Vik (Utøver)kristoffer Veiersted (Utøver)
  Sulekha Ali Omar(Utøver)