Tilbake
Skriv ut

Scenekunst 2018/ 2019: Underkastelse(r) (Teater Ibsen)

UNDERKASTELSE(R)
Eller enden av tunellen

har premiere i Skien 22.februar 2019, og forestillingen skal ut på vanlig turne i Telemark og Vestfold. Spilles for DKS 6.mars i Bølgen kulturhus.

Underkastelse(r) er i sannhet et dristig prosjekt; et visjonært kunstnerisk arbeid, som med utgangspunkt i en omstridt roman har blitt en musikalsk, leken, utfordrende og nytenkende forestilling.

Forestillingen UNDERKASTELSE(R) tar utgangspunkt i romanen Underkastelse, av Michel Houellebecq. Handlingen legges opp mot det franske presidentvalget i år 2022, der den moderate muslimske presidentkandidaten Mohammad Ben Abbas vinner over den høyrepopulistiske kandidaten Marine Le Pen. Følgene av valget, er at Frankrike innfører stadig strengere islamske lover og regler.

Midt oppe i disse dramatiske handlingene står «Francois»; en snart middelaldrende litteraturprofessor. Mens han lever sitt mer eller mindre privilegerte liv, mellom forelesninger og porno-surfing, ser han et Frankrike hvor velferdsstaten forvitrer, og egoismen råder.

Det passer ham egentlig godt, for det må jo – som han sier – være mulig «å bare la seg drive med strømmen.»

«Poenget mitt er bare; du må aldri vegre deg for å snakke om det mange vil snakke om. Da vil det før eller siden eksplodere.» Tore Vagn Lid

I tillegg til tre skuespillere, medvirker et «kor», bestående av seks ungdommer; seks elever fra musikklinja på Skien videregående skole. Disse både synger, spiller instrumenter, og opererer som skuespillere i forestillingen.


•Regi og dramatisering: Tore Vagn Lid

Pedagogisk tilnærming er utarbeidet, og ligger på siden til nedlastning.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Teater Ibsen